lördag 13 mars 2010

Danish Mohammed Cartoons: Drawings of Mohammed

Det finns fakta som inte kommer fram…Vi är mot alla våld och mord på civila och oskydiga ..Islam säger nej..Men att befria Palestina är Islams första jobb..Al-Qaida bekämpas av alla arabiska länder och USA fick skapa Al-Qaida mot Rysslands ockupation av Afghanistan…….USA lovade Al-Qaida att beferia Palestina efter Afghanistan men Al-Qaida har blivit lurad av USA då kom 11/9…Det är mycket för Israels skull.
Titta på http://www.aljazeera.net http://www.wrmea.org http://www.imemc.org http://www.nkusa.org http://www.motblider.blogspot.se…Det är viktigt om hur kan de lura världen??..Var är Palme????
Israel fick fred från alla men alla fick brott, ockupation, krig, krigsbrott, terror, våld, förtryck m.m….
Bush och Blair ska ställas inför rätta för ett fegt krig mot Irak, Libanon och Gaza……
FN ska byggas på nytt..utan USAs makt….EU ska arbeta rättvist…..USAs politik ska ändras….De ska betala alla ersättningar till muslimer för alla brott mot muslimer..
Olof Palmes mördare ska komma fram…Världen ska vara Palmes värld med moral, rättvisan , ansvar , säkerhet, solidaritet, stabilitet, välfärd åt alla sa Palme…….


Nu ställs Israel äntligen till svars för Rachel Corries död
Det finns allt för många sorgliga minnesdagar för händelser i Palestina, dels historiska men också sådant som hänt de senaste åren, sedan jag började jobba på PGS. På tisdag, den 16 mars är det årsdagen för när den israeliska armén brutalt dödade den amerikanska fredsaktivisten Rachel Corrie från ISM, International Solidarity Movement. Den 16 mars 2003 kördes hon över av en bulldozer när hon försökte förhindra att ett palestinskt hus demolerades. Bulldozern körde över henne, backade och körde över igen. Det var så fasansfullt.
Nu påbörjas en civilrättegång där Israel måste stå till svars och svara på frågor om vad som hände. Det kan inte utdömas några straff, men det känns ju jättebra att armén måste lyssna till vittnen och försvara sig. Det händer ju i princip aldrig att Israel behöver stå till svars när civila dödats.
Se detta inslag på Al Jaazera om Rachel Corrie och rättegången. Bra intervjuer!!
Läs även andra bloggares åsikter om ISM, International Solidarity Movement, Rachel Corrie, Israel, Palestina
Detta inlägg postades den lördag, 13 mars 2010 kl 6:52 e m under Uncategorized. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0-flödet. Du kan lämna ett svar eller trackback från din egen webbplats.


Kvartetten kritiserar bosättningar
Jerusalem/Washington/TT-AFP-Reuters
Relaterat
Den så kallade Mellanösternkvartetten - USA, EU, Ryssland och FN- fördömde på fredagen Israels planer att bygga nya hem för bosättare i östra Jerusalem.
Gruppen skriver i uttalandet att man "fördömer Israels beslut att framskrida med planerna på nya bostäder i östra Jerusalem".
Kvartetten konstaterar vidare "att ensidiga handlingar från någon av parterna inte kan påverka utgången av förhandlingarna. De kommer inte att erkännas av det internationella samfundet".
Tidigare på dagen hade USA:s utrikesminister Hillary Clinton skarpt tillrättavisat Israel när hon ringde upp premiärminister Benjamin Netanyahu och förklarade att hans regering sänt en "djupt negativ signal" genom att vidta åtgärder som underminerar fredsprocessen.
Hon uttryckte frustration över Israels tillkännagivande tidigare i veckan, att bygga 1 600 bostäder i det annekterade östra Jerusalem. Tillkännagivandet skedde mitt under den amerikanske vicepresidenten Joe Bidens besök i Israel. Beskedet torpederade fullständigt USA:s ansträngningar att förmå de motvilliga parterna att inleda indirekta förhandlingar.
- Utrikesministern sade att hon inte kunde förstå hur det kunde ske i ljuset av USA:s starka engagemang för Israels säkerhet, sade utrikesdepartementets talesman P J Crowly. - Hon gjorde klart att Israels regering måste visa, inte bara i ord, utan också i direkt handling att man är engagerad i den här relationen och i fredsprocessen, sade han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar